IDU

Diş Hekimliği Fakültesi Yeni Öğrencilerini Bekliyor.

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

Genç ve dinamik bir eğitim kadrosunun görev yaptığı fakültemizde, pratik dersler son teknolojik imkanlarla donatılmış preklinik ve fantom laboratuvarlarımızda gerçekleşmektedir. Temel ve klinik diş hekimliği bilgilerini kapsayan 5 yıllık yüksek lisansı olan bir eğitimdir. İlk iki yılda, temel tıp ve diş hekimliği bilimleri ile ilgili teorik dersler ve el becerilerinin geliştirilmesi için ağız-diş morfolojisini uygulayarak öğrenecekleri pratik laboratuvar uygulama derslerini almaktadırlar. Son üç yılda ise klinik diş hekimliği bilimleri teorik dersleri ile öğretim elemanlarının gözetiminde hasta muayene ve tedavilerini bizzat uyguladıkları klinik uygulamaya geçmektedirler. Eğitim programımızın önemli bir bölümünü içeren pratik uygulama derslerinde öğrenciler, eğitmen masasında bulunan kamera ve ses düzeneği sayesinde kişiye özel monitörlerinden öğretim üyelerinin pratik uygulamalarını eş zamanlı olarak takip edebilmektedirler. Öğrenci kontenjanımızın nispeten az olması ve her bir öğrenciye düşen öğretim üyesi sayımızın fazla olmasının avantajı ile öğrencilerimiz öğretim üyeleri ile birebir iletişim kurma ve eğitim alma şansı yakalayabilmektedir.

Öğrencilerimizin üniversitemiz ve fakültemiz bünyesinde düzenlenen bilimsel ve sosyal etkinliklere katılım göstermeleri en üst düzeyde olup, bu toplantı ve etkinliklerde aktif olarak görev almaktadırlar. Bu sayede mesleki eğitim çerçevesinde, ilgi duyan tüm öğrencilerimizi güncel bilgilerle buluşturmak ve mesleki anlamda kendilerini geliştirmelerine destek olmayı hedeflemekteyiz.